Nejlepší GPS lokátor na trhu: TOP # 10 tipy

Nejlepší GPS lokátor na trhu: TOP #10 tipy pro Vás. Nejlepší gps lokátory pro online sledování (monitoring) auta či jiných vozidel, která byla kdy vyrobena. Sledování polohy prostřednictvím GPS signálu se stalo jedním z nejpoužívanějších způsobů určování polohy na celém světě. Tato technologie je využívána u počítačů, chytrých telefonů, myslivosti či dopravě a to v profesionální i soukromé sféře. My se dnes podíváme na nejlepší GPS lokalizátory (sledovače) na trhu.

gps lokatory

GPS je zkratka od anglického Global Positioning System. Jedná se o systém 27 družic, které se vznášejí nad naší Zemí ve výšce 20 000 km. Dráha těchto družic je nastavena tak, aby mohli sledovat kterékoli místo na Zemi minimálně 4 družice. Z celkové soustavy je aktivních 24 družic, 3 z nich jsou neaktivní a slouží jako náhradní. GPS sledování polohy dokáže určit polohu statického nebo pohybujícího se objektu s přesností na 5 metrů. K takové přesné lokalizaci slouží GPS lokátory .

Jak vybrat nejvhodnější GPS lokator?

Existuje několik kritérií, která byste měli zvážit. Asi prvním je rozměr v respektive VELIKOSTÍ jakou gps tracker disponuje . Pro lokalizaci menších objektů nebo lidí bude rozumnější zvolit kompaktní gps lokátor a pro sledování velkých objektů jako jsou například nákladní auta může vyhovovat větší rozměr s větší baterií. Podstatná je tedy i VÝDRŽ BATERIE . Pro dlouhodobé sledování objektu je vhodné vybírat mezi lokalizátory, které mají baterie s vysokou kapacitou, například od 6000 - 10000 mAh – takové gps online sledování dokáže v režimu stand by fungovat i 5 let.

GPS sledovac dokáže kromě sledování i množství jiných věcí, což je dalším parametrem, se kterým je nutno počítat při výběru. Existují například GPS moduly pro sledování, pomocí kterých umíte ODPOČÍVAT co se v prostoru jeho umístění děje prostřednictvím Vašeho telefonu . Stejně zda GPS modul disponuje i OCHRANOU PROTI NEOPRÁVNĚNÉ DEMONTÁŽI či zásahu nebo manipulací. Některé modely vás dokonce umí upozornit i na násilné vniknutí do automobilu, zda zašlou SOS signál/hovor na výchozí telefonní číslo. Gps lokator do auta je například možné umístit i exteriéru a v takovém případě je dobré vědět jaká je jeho forma upevnění nebo ODOLNOST VŮČI VNĚJŠÍM VLIVŮM (prach, voda), zda disopnuje krytím jako IP 67 vodotěsnost.   V neposlední řadě jde o samotný chod a vysílání signálu a tedy zda jde o DVOJITÉ (LBS+GPS) nebo TROJITÉ (LBS+GPS+WIFI) sledování polohy .

Takže, ať se líbí, tady jsou naše tipy pro Top 10 GPS lokátorů, které jistě najde uplatnění při sledování pohybu majetku a osob

#10 Miniaturní gps lokátor pro sledování lidí s aktivním odposlechem – Qbit

miniaturní gps lokátor

GPS sledování - miniaturní gps lokátor pro sledování hlavně lidí s aktivním odposlechem - Qbit (hmotnost pouhých 31g) je ideální pro sledování polohy Vašich dětí, seniorů nebo majetku . Vyniká totiž kompaktním, lehkým designem pro vynikající mobilitu a spolehlivost. Je schopen odolávat extrémnímu prostředí a je voděodolný (splňuje normu IPX5). Sledovací zařízení je vybaveno systémem GPS a umožňuje zobrazit polohu v reálném čase z PC, tabletu nebo ze smartphonu.

Životnost integrované baterie poskytuje až 3 dny provozu. Užitečnou funkcí je aktivní poslech dění kolem zařízení Qbit na dálku přes mobilní telefon nebo je možná i obousměrná telefonická komunikace. GPS zařízení Qbit v případě zachycení vibrací nebo hlasitého zvuku nad 70 decibelů zašle SMS zprávu na výchozí SOS telefonní čísla a vy tak můžete okamžitě vědět, že osoba která ho měla u sebe může být v nepříjemné situaci.

#9 Kontejnerový GPS lokátor pro sledování pohybu zásilky - 3800mAh baterie + IP66

kopntajnerový GPS lokátor

Kontejnerový GPS lokátor pro sledování pohybu zásilky je sledovací zařízení s bezpečnostními funkcemi sloužící pro nákladní vodní a silniční přepravu. Sledovací zařízení jednoduchým způsobem připevníte dovnitř kontejneru prostřednictvím integrovaného magnetu . Díky 3800 mAh baterií je chod GPS zařízení ve standby režimu téměř 60 dní. Nabízí GPS + LBS dvojí přesnost určení polohy v reálném čase. Jakmile má online tracker dobrý signál GPS, tak jej najde přes GPS. Pokud nemá GPS signál, najde jej přes LBS. Vysoký stupeň krytí IP66 umožňuje funkcionalitu zařízení i v náročném venkovním prostředí .

GPS sledovací zařízení najde své využití pro lodní a železniční kontejnerovou přepravu. GPS tracker také upozorní na neoprávněný zásah do instalace zařízení či při odejmutí zařízení. GPS modul automaticky identifikuje aktuální stav prostředí kontejneru a mění režim mezi statickým režimem, (nahrání GPS údajů každé 3 hodiny), režimem pozemní dopravy, (nahrání GPS údajů každých 10 minut) a režimem námořní dopravy (nahrání GPS údajů každé 3 hodiny).

#8 OBD GPS lokalizátor 4G s reproduktorem a přesností do 2,5m

GPS lokator obd lokalizator tracker do auta
 

OBD GPS lokalizátor 4G s reproduktorem a přesností do 2,5m je skvělé sledovací a bezpečnostní zařízení pro osobní a užitková vozidla . Získejte všechny potřebné informace o sledovaném vozidle v reálném čase a mějte přehled o ujeté trase a stavu vozidla . Zařízení OBD je kompatibilní s většinou vozů na trhu vyrobených po roce 2004. S tímto zařízením nebudete mít problém lokalizovat Váš vůz s vysokou přesností až do 2,5 metru. GPS lokátor má v sobě zabudovaný reproduktor pro funkci odposlechu a tedy monitorování hlasu . LED indikátory stavu zařízení - 3 LED diody, které signalizují stav zařízení - lze deaktivovat čímž dojde k vypnutí LED signalizace - a gps lokátor je tedy naprosto nenápadný.

Minimální odběr energie – zařízení je vybaveno vysoce výkonným čipem díky kterému má ultra nízký odběr energie a proto nemá negativní vliv na baterii ve vozidle. Jedná se o velmi malé a lehké zařízení, které je udržitelné v jedné ruce. Z tohoto důvodu je snadno schovatelné přímo kamkoli ve vozidle aby nebyl na dohled jiným osobám.

#7 4G solární GPS Tracker - sledování v reálném čase IP67 Vodotěsný + 10000mAh baterie

gps tracker do auta
4G solární GPS Tracker - sledování v reálném čase IP67 krytí vodotěsný + 10000mAh baterie. Solární panel, magnetická nabíječka, vodotěsnost IP67 činí toto zařízení ideální pro různá nasazení, která vyžadují dlouhou pohotovostní dobu a nepřetržitý optimální výkon. LTE komunikace s nouzovým GSM (2G) zajišťuje pevné připojení téměř ve všech případech. Kromě těchto funkcí, více pracovních režimů, různé periferní příslušenství a soubor upozornění spouštěných událostmi udělají z tohoto lokátoru cennou součást vaší strategie správy vozového parku. Je ideální pro použití na lodě, kamiony, dodávky, pracovní stroje, zemědělské stroje atd.

Jednoduché nabíjení přes solární panel a magnetickou nabíječku . Solární panel s magnetickou nabíječkou zajišťuje dlouhý pohotovostní čas téměř ve všech případech, Zařízení může poskytnout až do 2 let provozu na jedno nabití a po odpojení se spustí Hallův senzor a odešle upozornění, takže manažeři vozového parku si mohou být jisti, že jejich majetek je pod neustálou ochranou.

#6 Autonabíječka 2x USB s GPS a odposlechem – MULTIFUNKČNÍ

gps tracker v nabijáce do auta

Autonabíječka 2x USB s GPS a odposlechem - MULTIFUNKČNÍ Vám poskytne dostatek informací v reálném čase o sledovaném vozidle. Na první pohled se jedná o klasickou autonabíječku, která ovšem v sobě skrývá GPS lokátor. Nabíječka je   kompatibilní se všemi vozidly na trhu , protože se zapojuje do zapalovače v autě. S touto autonabíječkou nebudete mít problém lokalizovat Váš vůz, když ho půjčíte například své přítelkyni nebo dítěti a proto eliminujete nežádoucí emoce a strach jestli je posádka v pořádku.

K zařízení je volně dostupná aplikace "TrackSolid" (iOS, Android) pro Váš mobilní telefon, pomocí které umíte sledovat aktuální polohu vozidla. V případě nouze můžete stisknout na 3 sekundy příslušné tlačítko SOS abyste aktivovali alarm. Zařízení následně zašle SMS na výchozí mobilní číslo a také jej bude vytáčet dokud nebude přijat hovor. Zařízení podporuje detekci stavu vozidla zda je nastartované nebo vypnuté. V případě, že by neoprávněná osoba nastartovala vozidlo bez Vašeho vědomí, obdržíte okamžitě upozornění na mobilní telefon. GPS sledování auta tak nikdy nebylo jednodušší.

#5 GPS sledování - ULTRATENKÝ 8mm GPS lokátor + baterie 2500mAh - monitorování pohybu zásilek

gps sledování - lokátor

GPS sledování - ULTRATENKÝ 8mm GPS lokátor + baterie 2500mAh je výborným, nenápadným tenkým lokalizátorem vhodným i pro sledování zásilek , lidí či vozidel. Mezi ostatní lokalizátory vyniká hlavně svojí velikostí – o rozměrech pouhých 110x61 mm a tloušťce pouhých 8mm se řadí mezi nejnenápadnější GPS lokalizátory pro sledování. Kromě klasických funkcí nabízí také detekování rozbalení předmětu při kterém využívá světelného senzoru. V praxi to znamená, že pokud jej využijete například ke sledování balíku a balík někdo otevře GPS lokalizátor to rozezná a umí Vám odeslat upozornění ve formě sms zprávy s aktuálními GPS souřadnicemi.

Jeho hlavním účelem je tedy sledování balíků, zásilek či zboží, ale poradí si i se sledováním vozidel či osob a právě jeho všestrannost je jeho další výhodou oproti ostatním sledovacím zařízením. Po vložení SIM karty do zařízení umíte sledovat jeho polohu v reálném čase . V dobách globální ekonomiky, je asi nejpodstatnější logistika as tím spojená ochrana a péče o zboží . Díky super tenkému designu lze gps lokalizátor (2500 mAh ) umístit ke každému balíku a minimalizovat tak riziko spojené s krádeží nebo ztrátou zboží.

 

#4 OBD GPS lokalizátor s přesností menší než 10 metrů

GPS lokalizátor v OBD

OBD GPS lokalizátor s přesností menší než 10 metrů je skvělé sledovací a bezpečnostní zařízení pro osobní a užitková vozidla . Získejte všechny potřebné informace o sledovaném vozidle v reálném čase a mějte přehled o ujeté trase a stavu vozidla . Zařízení OBD je kompatibilní s většinou vozidel na trhu vyrobených po roce 2004 . OBD zařízení má standardní rozhraní proto je jeho instalace do vozidla velmi jednoduchá. V případě, že by neoprávněná osoba odpojila ODB zařízení budete o tom neprodleně informováni formou SMS zprávy na Váš mobilní telefon. Zařízení je vybaveno vysoce výkonným čipem MTK2503D díky kterému má nízký odběr energie a proto nemá negativní vliv na baterii ve vozidle.

OBD zařízení podporuje GPS a LBS lokalizování. GPS je pro určení polohy venku s odchylkou do 10 metrů a je závislé na získání dat ze satelitů. A LBS je pro určení polohy v interiéru (v budovách, pokojích, firmách) s přesností menší než 50-150 metrů, a sledování se získává z dat přes GSM síť, takže tato funkce může fungovat všude na místě s dosahem mobilního signálu. Pokud vlastníte flotilu vozidel ve Vaší firmě máte možnost je sledovat najednou pod jedním účtem. Pomocí systému "Tracksolid" můžete sledovat až 10 000 vozů současně.

 

#3 Mini gps lokátor s magnetem - 2800 mAh baterie + IPX5 voděodolný + výdrž až do 2 let

gps lokalizator do auta pro sledování polohy
 

Mini gps lokátor s magnetem - 2800 mAh baterie + IPX5 voděodolný + výdrž až do 2 let. GPS + LBS + WiFi polohování – až trojitá přesnost určení polohy v reálném čase. Mini GPS lokátor je lehký a kompaktní sledovač, který umožňuje lokalizovat, monitorovat bez potřeby napájení s výdrží baterie až do 2 let (pouze při úsporném režimu) při načítání lokalizační polohy jednou denně, nebo při nepřetržitém používání GPS vydží pracovat až do 45 hodin.   Lokátor je užitečné bezpečnostní řešení, které poskytuje sledování pohybu osob, zboží a vozidel v reálném čase nebo v pravidelných intervalech. Online GPS tracker značky PROFIO ELECTRONICS (app v mobilu).

Funkce GEO FENCE Vám umožní zaslat email notifikaci při opuštění vyznačeného prostoru (Pokud by náhodou řidič vozidla zajel mimo plánovanou trasu). Výhodou je také jeho kompaktní velikost a nenápadnost. Je vybaven silným magnetem díky čemuž jde o velmi jednoduchou a zároveň flexibilní instalaci GPS lokátoru přímo na vozidla pro jejich lokalizování. Pomocí přibalené 3M samolepící pásky se suchým zipem můžete upevnit GPS lokátor i na nemagnetické objekty.

 

#2 GPS lokalizátor do auta vodotěsný IP67 s magnetem + kapacita baterie 6000 mAh + odposlech

gps lokator do auta

Online GPS tracker do auta disponuje   baterií o velikosti 6000 mAh , což mu zajišťuje dobu provozu ve sledovacím režimu po dobu až 25 dní v závislosti na intervalu hlášení polohy v respektive 100 hodin (při aktualizaci polohy každých 10 sekund) . Je vybaven super rychlým magnetickým nabíjením kde k plnému nabití Vám stačí dobíjet cca 3 hodiny a poté může GPS tracker používat od 5-10 dnů. GPS + LBS + WiFi polohování - až trojitá přesnost pro určení polohy zařízení v reálném čase zaručí, že vyhledat polohu budete moci i na místech s horším GPS signálem. GPS modul je vybaven ultra silným magnetem a je velmi jednoduchý a zároveň flexibilní pro instalaci pro gps monitorování vozidel.

Obsahuje zabezpečení proti demontáži a proti odcizení pomocí světelného senzoru. Jakmile se zamezí přístupu světla k lokátoru, vyšle senzor upozornění. Vyslané upozornění má několik forem, aktivace GPRS a odeslání upozornění do aplikace, aktivace GPRS a odeslání sms zprávy, aktivace GPRS – odeslání sms a vytočení nastaveného čísla nebo aktivace GPRS a hovor na zadané telefonní číslo. Vysoký stupeň krytí IP67 (kde může být ponořen do hloubky 1m vody a naprostá prachotěsnost) umožňuje funkcionalitu zařízení iv extrémně náročném venkovním prostředí. Velkou předností GPS lokalizátoru je možnost volat z vybraných SOS čísel na GPS sledovací zařízení abyste mohli slyšet zvuky (rozhovor) kolem zařízení , kde je umístěno. Pokud úroveň decibelů překročí 60 decibelů (rozbití skla, úder do karoserie atd.), gps lokalizátor automaticky zašle alarm notifikaci na přednastavené SOS číslo.

#1 GPS tracker do auta voděodolný s magnetem + extra velká baterie 10000 mAh + odposlech

monitoring vozidel - gps tracker

GPS sledovač do auta s baterií až 10000 mAh s indikátorem stavu baterie, dokáže fungovat na jedno nabití po dobu 30 dnů (cca 2 hodiny online sledování denně) až do 2 let v závislosti na intervalu online sledování. Díky silnému magnetickému tělu můžete připevnit 3G GPS lokalizátor značky PROFIO ELECTRONICS na většinu povrchů a na různá místa. Vnější ochrana vodotěsného stupně IPX5 (ochrana proti stříkající vodě a prachu) umožňuje funkcionalitu zařízení i v náročném venkovním prostředí . GPS zařízení poskytuje sledování uživateli formou SMS zprávy přímo do Vašeho mobilního telefonu , kde bude uveden odkaz na Google mapu a po jeho zakliknutí se zobrazí aktuální poloha sledovaného vozidla. Další možností sledování je mobilní aplikace s názvem „ Track Solid “ (iOS, Android) , pomocí které umíte zjistit polohu sledovaného vozidla a různé potřebné údaje. Sledovat GPS data lze i přes webové rozhraní www.tracksolid.com .

Tento tracker rovněž podporuje GPS a LBS lokalizování . Monitorování vozidel není jedinou činností ke které modulu slouží. V pohotovostním režimu se při odebrání nebo neoprávněném vniku do gps lokátoru nahraje varovná zpráva a režim sledování se aktivuje na dobu 20 minut. U tohoto modelu je samozřejmostí i funkce odposlechu okolí , kde je modul instalován a to prostřednictvím mobilního telefonu. Velkou výhodou tohoto gps trackeru je, že má takzvaný stopovací režim . Je možné jej nastavit na stopovací režim při pohybu, což znamená že jakmile zaznamená pohyb bude vám odesílat data v intervalu od 5 do 86 400 sekund . Poté, co pohyb ustane se přepne do režimu bez pohybu a bude odesílat data v intervalu od 5 do 86 400 sekund. V praxi to znamená, že při pohybu umí odesílat údaje o poloze například každých 5 minut, jakmile objekt nebo člověk zastane přepne režim a odešle údaje v nastaveném intervalu například 1 hodina. Dalším rozdílem je, možnost aktivace extrémně úsporného režimu . U tohoto režimu volíte dva údaje časový – od kdy se má režim spustit například od 14:00 a intervalový – jak často má v tomto režimu odesílat údaje o poloze. Rovněž nabízí možnost zakázání manuálního vypnutí, kdy nelze zařízení vypnout manuálně.

Doufáme, že tyto tipy a návrhy týkající se GPS lokátorů vám pomohou vybrat si ten pro vás nejvhodnější. Širší nabídku GPS lokalizátorů naleznete přímo na stránce COOL-MANIA.cz